PAVCON ...Citesti si cresti!

sâmbătă, 10 noiembrie 2012

Diferenta Intre Iad Si ... Rai!

 Povestea Luptatorului Care Cauta Diferenta Dintre Iad Si Rai


Un tânăr luptător în vechea şi îndepărtata Chină îşi pierduse toată încrederea în sine în urma încercărilor vieţii şi a războaielor la care a participat. Era supărat tot timpul. Când se afla în public avea manifestări arogante, şi era iute la mânie chiar şi în preajma prietenilor săi care încercau să-l consoleze. O frica nemărturisită îi pătrunsese în oase. Tot felul de întrebări despre viaţă şi moarte îl bântuiau.

Într-una din acele zile negre din viaţa lui prietenii săi l-au îndemnat să meargă la un mare maestru care locuia în munţi şi să îi pună lui acele întrebări la care ei nu-i puteau răspunde. Războinicul a plecat.
Când a ajuns la coliba maestrului a văzut că acesta era de fapt un bătrânel uscaţiv şi cu privirea blândă. Tânărul i-a spus pe un ton aspru:
- Bătrâne! Am auzit că eşti înţelept şi ai răspuns la orice întrebare. Vreau să ştiu care este diferenţa dintre iad şi rai.
Pe acelaşi ton, maestrul i-a răspuns:
- Ţi-ai petrecut toată viaţa luptând. Eşti prea prost ca să faci diferenţa dintre cele două.
Iute la mânie, războinicul a scos sabia şi învârtind-o prin aer s-a repezit către bătrânul care stătea nemişcat. Lama tăioasă s-a oprit la două degete de gâtul maestrului… Apoi s-a retras. Bătrânul a rămas în continuare neclintit. Apoi a spus:
- Ăsta este iadul!
Luptătorul a făcut ochii mari şi cu voce tremurândă a zis:
- Ţi-ai riscat viaţa ca să-mi arăţi ce înseamnă iadul…??? Erai la un pas de moarte şi nici măcar nu ai clipit…
- Iar acesta este raiul, i-a răspuns maestrul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu